Sökandet efter min sanning, vem är jag och längtan efter inre frid och kärlek var det som var början på min resa tillbaka till mig själv!

Hitta tillbaka till mig själv och det jag tror på oavsett vad någon annan tycker. Att acceptera och älska mig själv för den jag är. Vissa stunder har det varit svårt att se både dom ljusa och mörka sidorna hos mig själv. Speciellt dom ljusa, det har varit mycket lättare att se det negativa. Men ju mer jag funnit mig själv så har jag sett och upplevt mina positiva sidor.

Jag är en person fylld med glädje men har haft svårt att uttrycka den på grund av att tänk om någon annan mår dåligt…Insåg att jag behöver släppa taget om den tanken och ej låta den styra och hålla mig tillbaka från det jag känner.

Att sätta ord på mina känslor och uttrycka dom har också varit svårt. Det gjorde att jag tryckte ner känslorna istället och när dom väl började poppa upp så kom det i form av ilska.

I ilskan fanns något som ville få uppmärksamhet och det som har hjälpt mig att ta hand om dem är olika utbildningar som jag har gått genom åren för att finna mig själv.

Aura-Soma kom in i mitt liv 2002 och det blev uppvaknande genom färger. Att skala av sådant som inte var jag. Andras sanningar som jag tagit till mig som mina sanningar. I allt detta så kände jag helt plötsligt – Vem är jag?

Färgerna hjälpte mig att hitta tillbaka till mig själv, att balansera och höja mitt medvetande gjorde att jag förstod mig själv. Att förstå hur rädslor kan sätta sig fysiskt i kroppen. När jag blivit medveten om det har jag sett rädslan som en utmaning och ett sätt att utvecklas mer.

Färgerna har visat mig vägen till att komma i balans med bl. a det som gjort att jag burit på skuld, skam, ej sett mitt eget värde, beroende, bekräftelse, avundsjuka, tillit, ego. De arbetar på fyra nivåer mentalt, emotionellt, fysiskt och andligt. Vissa färger har jag mått illa av när jag tittat på dom men efter att jag använt flaskan så ser jag något annat, färgen har blivit helt underbar. Det som gjorde att jag mådde illa var sidor hos mig själv jag ej velat se eller kännas vid.

Acceptera och tillåta mig att vara precis som den jag är har gjort att jag accepterar andra människor och att de får vara som de är. Att förstå andras åsikter utan att vilja förändra har gjort att jag ser till varje människa och hur unik varje individ är. Inget dömande, inga projiceringar allt sådant handlar ju bara om skuggsidor hos mig själv som jag inte velat se, kännas vid.

Kognitiv beteendeterapi – KBT har gjort att jag kan sätta ord på mina tankar och känslor. Att uttrycka det som jag burit på kändes magiskt. Vilka verktyg jag fick via KBT, jag ser det som nycklar som gjort att jag kunnat öppna upp dörrar inom mig själv.

Tack vare KBT blev jag medveten om ett medberoende jag haft där jag fött ett beteende. Att istället för att hjälpa en person som jag trodde att jag gjorde så har jag stjälpt. Jag är dock glad över att jag blev medveten om det så att jag kunde bryta det mönstret.

Att stanna upp och reflektera vad som sker runtomkring mig.

Vara i nuet!

Detta var precis det jag behövde då jag under många år var stressad. Att kunna slappna av, andas, vilket jag heller ej gjorde riktigt. Andningen var en del som jag noterade att den hängde ihop med stress, hade inte tid att andas…

Detta är ju inte bra för kroppen, det skapade blockeringar. Det handlade också om att ta in livet. Att leva, en del av mig hade slutat leva den delen som tyckte att allt var meningslöst. Men det fanns en del som älskade livet och det är den som fått mig att fortsätta framåt med det jag tror på, längtan av att vägleda människor som vill ha hjälp.

Meditationen har hjälpt mig att finna inre lugn, slappna av och fylla på energi och i kombination med Aura-Soma har detta stärkt mig.

Massagen är ett fantasiskt verktyg att genom beröring få människor att slappna av om de är stressade, mjuka upp muskler som är spända. Att få igång ett flöde i kroppen!

Jag har en bakgrund inom kärnkraftsindustrin där jag arbetade med att serva andra som ”spindeln” i nätet, i drygt 24 år. Då kände jag att det var dags att arbeta med människor på ett annat sätt, det var då massagen kom in i mitt liv. Till en början arbetade jag med båda men det blev för mycket, kände en otrolig stress över att hinna med och räcka till för min familj och två arbeten det fanns ingen balans. Det var dags att ta ett beslut, jag skulle starta eget.

Började med enskild firma och fick igen möta en del i mig själv – att tro på mig själv.

Jag ville hålla kurser för barn vilket gjorde att jag började arbeta på förskola. Detta var jättekul och det är en fantastisk ära att få arbeta med barn men jag kände att den stöttningen som jag ville ge var till äldre barn, som när de kommer upp i skolans värld. Därför tog jag ett nytt beslut och valde att sluta inom förskolan. Jag har med mig många fina möten från barn, personal, föräldrar och massor av kunskap och erfarenheter i mitt liv. 

Augusti 2018 blev en omstart med nytt företagsnamn och jag startade bolag med min man. Att kunna samarbeta fast med olika inriktningar och olika företag.

Våren 2020 tog jag steget att starta kurser för ungdomar 13 - 17 år via Studieförbundet Vuxenskolan. En kurs som heter Jag vill, vågar och kan - att stötta och vägleda dem för att stärka deras självkänsla!

Jag tror på att oavsett vad vi har bestämt oss för i livet, kan vi alltid ombestämma oss, så länge vi lyssnar till vårt hjärta och vart det vill ta oss till!

Utbildningar och kurser:

Aura-Soma färgterapi
KBT-steg 1, samtalsterapeut
Diplomerad massör
Kurser inom shamansk energimedicin och olika healingformer
Kinesiologi
 
För mig är varje människa betydelsefull & unik!