kurser & event - 2021

18 April

Helande Yinyoga & Meditation

 
Välkommen att uppleva den mjuka feminina energin i yinyoga och meditation!
 
Den feminina energin handlar bland annat om att lyssna, mjukhet, omhändertagande och det vill vi att du skall uppleva tillsammans med oss, Louise och Jeanette, som ansvarar för detta digitala event.
 
Inga förkunskaper krävs utan alla är välkomna och du blir lugnt och metodiskt guidad både genom yinyogan och meditationen.
 
Jeanette börjar med att hålla en meditation där hon delar med sig av den rosa färgen som handlar om värme och kärlek. Det finns inga begränsningar utan när vi håller visionen så kan allt hända och vi kan öppna upp och ta emot naturens finaste essenser som den rosa pomandern och Lady Nada quintessensen innehåller även på distans.

Det handlar om att öppna alla dina sinnen och ta emot den energin som Jeanette sätter intentionen med att förmedla till dig i den mjuka feminina energin!

Efter meditationen en kort bensträckare innan yinyogan
 
Yinyoga – Öka din energi med total återhämtning och stilla din stress
 
Louise håller en yinyogaklass – fokus på att connecta inåt och få en total återhämtning. Släpp taget av din stressiga yangbaserade vardag och välkomna en inre stillhet. Där du samtidigt släpper taget om fysiska såväl som emotionella spänningar i din kropp. I yinyogan vill vi komma åt vår fascia, vår bindväv och det uppnår vi genom att hålla varje position minst 3 minuter utan att gå så djupt i stretchen.
 
Datum: 18 april
Tid: kl. 14:00 – 16:00
Plats: Digitalt via zoom

Anmälan: Boka din plats genom att swisha 200 kr till 1233470143 och ange event 18/4 i meddelandet. OBS! Anmälan är bindande!

Då eventet är digitalt via zoom kommer du få en länk skickad till din e-post. Maila därför din e-post till info@yogasister.se när du anmäler dig
 
Att tänka på: Du behöver en yogamatta, gärna några filtar och kuddar samt att du klär dig i mjuka kläder.
 
Frågor eller funderingar, Du är varmt välkommen att kontakta oss via e-post, som du finner här nedan:
 
Louise är certifierad Hatha- och yinyogalärare och undervisar i yoga och meditation. Du finner mer information om Louise på www.yogasister.se och når henne via e-post: info@yogasister.se
 
Jeanette är utbildad KBT-steg 1, egen företagare där hon arbetar med vägledning och kurser inom personlig utveckling. Du finner mer information om Jeanette på www.jeanettemard.se och når henne via e-post jeanette@jeanettemard.se
 
Vi ser framemot att få träffa dig och det du får med dig efter dessa timmar tillsammans med oss är:
 
En yoga & meditation som fyller dig med en underbar feminin energi som varar längre än våra timmar tillsammans!

21 April

Det goda samtalet om: Att vara förälder!

Det sker mycket inom oss när vi blir föräldrar och vad innebär den nya rollen?
Känner du dig trygg i din roll?
Hur vet man vad sitt barn behöver, kommer man att räcka till?
Hur får man som förälder ihop livspusslet?

Det goda samtalet är för dig som vill få verktyg hur du kan hantera vardagen och hjälpa ditt barn och dig själv på bästa sätt i allt som man möter i sin föräldraroll.
 
Målet med dessa träffar är att du skall:

  • stärka dig och känna dig trygg i din föräldraroll
  • bli medveten om hur du kan lyssna på ditt barn
  • hur du kan finna lugn i vardagen och vara i nuet

 
Oavsett vilken ålder ditt barn har så möter vi livet på olika sätt och vi bär på olika kunskaper och erfarenheter. Ibland finns oro, stress, trötthet och vi vet inte hur vi skall räcka till och hur vi skall få ihop vardagen.

Att då få möjligheten att träffa andra i samma eller liknande situationer kan stärka oss, vi är inte ensamma och vi kan lära oss av varandra. Vilket är det som dessa träffar handlar om.

Vad händer inom dig själv om ditt barn mår dåligt, kanske inte sover på nätterna o.s.v.

Att sätta ord på det som känns hjälper dig och ditt barn!

Det är det som det goda samtalet om att vara förälder handlar om och du få verktyg som hjälper dig att:

  • sätta ord på det som känns inom dig
  • hur du kan lyssna till ditt barn
  • bli medveten om vad ditt barn kan lära dig
     

Övrigt:
Kursen går på distans så ni träffas digitalt via plattformen zoom. Du kan sitta vid din surfplatta, mobil eller dator. Bara enheten har tillgång till bra internet, mikrofon och kamera.

Datum: 21/4, 28/4, 5/4, 12/4 
Tid: kl. 20:00 - 21:00

Anmälan sker på Studieförbundets hemsida www.sv.se/halland eller ring kundtjänst 077-440 00 33

26 Maj

The Sacred Feminine – en kurs för kvinnor!

Vi kvinnor bär på ett fantastiskt underliv, om vi delar upp ordet i två så blir det UNDER & LIV vilket det är ett under och det ger liv, det är helt magiskt och otroligt vackert. Vårt underliv har fått många namn genom åren, det som jag tycker bäst om är Yoni som på sanskrit betyder ”heligt rum”

Vår Yoni är öppningen in till livmodertappen som är vägen in till livmodern där allt liv skapas!

Tiden är här för att vi skapa förändring om kvinnors underliv. Vi behöver bryta oss loss från gamla strukturer om hur synen på kvinnan varit i tusentals år. Vårt underliv är den kroppsdel som blivit mest utnyttjad och utsatt för våld i alla tider oavsett vilket land vi bor i. När detta sker så sätter det sina präglingar som vi föds med vare sig vi vill eller inte.

Vill du släppa taget om det förgångna – det som förtryckt och förminskat kvinnan?

Du är varmt välkommen att tillsammans med mig och andra kvinnor i ett tryggt rum på distans prata om det som aldrig pratas om. Läka dina sår, bli medveten och skapa förändring i ditt liv!

Kursen startar 26 maj och du kan läsa mer om den här