det heligt feminina

Det Heligt Feminina - Gudinnans visdom och intuition 

Skulle jag våga säga Ja till det feminina ledarskapet i mitt hjärta?

Hade jag tid för henne?

Det är med spänning jag skriver detta idag, att våga uttrycka det som är sant för mig. Jag har börjat skriva på en egen bok och det är så roligt samtidigt som det påverkar mig. Idag skriver jag om den underbara färgen olivgrön, dess essens som finns framtagen inom Aura-Soma. En färg som jag kände av starkt när jag var i Paris våren 2019. Samma år som Notre-Dame brann, jag minns det än idag hur jag kände, Yes, nu släpper något mycket gammalt, sen ville jag väl inte att det skulle brinna men känslan av att nu kommer något stort skifte inom en snar framtid att ske.

Även jag behövde släppa taget om gammalt som låg väl begravt under ytan. Rädslor av att våga bjuda in det feminina ledarskapet, alla de delar som hade varit förtryckta under årtusenden. Kunde man lita på det kvinnliga? Hade jag blivit bränd på bål för min kunskap och vågade jag plocka fram min inre kunskap igen, eller skulle jag bli jagad även i detta liv?

Första gången jag såg den olivgröna balansoljan så var min känsla Smutsig, mådde illa, usch, vilken färg. Jag fick svårt att se, hjärtklappning och svårt att andas. Den behöver jag jobba med, tänkte jag, Vad är det som jag inte vill se i mig själv? Vad är det jag inte tycker om? Flaskan var ju en spegel av mig själv.

Det var nyckeln in till något som jag aldrig hade kunna tro, det Heligt feminina, här var pusselbiten jag längtat efter!

Helt plötsligt kunde jag förstå varför jag ibland blev väldigt förvirrad, svårt att andas. Min andning kom aldrig ner förbi solarplexus, Jag kunde förstå varför jag känt ångest, haft svårt med min självkänsla inom andligheten, varför jag känt avundsjuka och bitterhet, allt blev så tydligt. 

Helt plötlsigt förstod jag saker som fanns i mitt arv, jag kunde förstå mina gamla liv som hängde ihop med det jag skriver om här ovan. Inte konstigt att jag varit rädd, jag bar ju inte bara mitt utan även mitt arv. Det fanns så mycket begravt, under ytan, så mycket som aldrig pratades om, men det fanns ju. Vem var det som man ville skydda? Eller vem var det som man ville skylla på? Vem var det som man ville lägga alla sina projiceringar på? Var kom all avundsjuka och bitterhet ifrån? Varför fanns det så mycket skitsnack?

När vi släpper taget om rädslor så kan den inre friden få komma upp till ytan. Vi finner gåvan, Något nytt kan födas fram då möjligheten till att släppa taget om något gammalt finns, allt blir mer tydligt och hoppet till den heliga anden finns. Att släppa taget och ha tillit till livsprocessen, allt blir som det ska, det är hoppet som visar vägen och inte förväntan på hur det skall bli.

När vi säger Ja till det feminina ledarskapet så öppnar vi dörren till något stort, vi slutar förneka det Heligt feminina. Vi blir fria, vi släpper taget om rädslor som kan orsaka så mycket lidande, i stället för missunnsamhet, bitterhet, avundsjuka så gläds man med andra, Vi finner hopp och har tillit till livsprocessen!

Själens ljus!

Låt var och ens ljus stråla i världen, ljusets låga som brinner inom varje själ, lågan som finns där inom oss alla, varje själs ljus är unikt!

”Det enda som är konstant i livet är förändring” och för att skapa förändring behöver vi frigöra oss från det som hindrar oss, vilket oftast är en utmaning då vi kan behöva läka sår i det förgångna, men när vi tar oss igenom utmaningen så kommer gåvan!

År 2021 blir siffran 5 och inom Aura-Soma är det en flaska som är gul/röd och den är kopplad till detta vackra tarokort. Jag blir så glad över att se dessa färger, för mig handlar det om att öppna sig för glädjen i livet, vara spontan, släppa oro, ta sig ur kaos och förvirring, finna tilliten och tryggheten inom sig själv.

Jag älskar Aura-Soma och de fantastiska flaskorna som är fyllda med naturens essens. Det är magi på hög nivå, det går inte att förklara utan behöver upplevas, känslan när cellerna i kroppen börjar vibrera, då sker det saker inom en på djup nivå som är svårt för hjärnan att förstå. Det bara känns, precis så är det med energier runtomkring oss, vi upplever saker inom oss som vi inte alltid förstår med hjärnan men kroppen känner, den registrerar något. Och så är det när sker saker i universum som är svåra att förklara men dom känns.
Igår kände jag mycket i min kropp, den vibrerade, hjärtat slog lite extra, känslor av färgen violett, mycket helande, nytt som kommer, nya dörrar som öppnas och en och annan gammal som stängdes. Kände du något i din kropp igår?

Det är 19 år sedan jag började med Aura-Soma och det var nyckeln till min själ, färgerna, numerologi, åh, det är MAGI!!!

Numerologi, siffror, bokstäver har en vibration, de påverkar oss och vi kan lära oss av dem. Våra personnummer har en vibraton, vad har vi kommit hit för att lära oss av vårt eget nummer och vad lär vi oss av andras vibrationer? Visst är det spännande och det är då livet blir så där alldeles magiskt,  jag älskar det även om det är jobbigt vissa stunder.

Årets tal 2021 blir 5 och är en flaska som är röd och gul vilket blir orange som handlar om glädje, spontanitet, kontakt med skapelsen, att släppa taget och följa flödet.Men vågar vi släppa kontrollen och lita på att allt blir som det ska?
Om vi bär på trauman, chock, något inom oss som behöver läkas är det kanske det som världen visar oss. Att se det som möjligheter i stället för hinder, läka det som vill få uppmärksamhet för att sedan släppa taget i kärlek och gå vidare.

Precis som ormen som ömsar sitt skinn, vad är det vi behöver möta inom oss, vad är det vi behöver läka inom oss för att komma vidare?

Ormen känner varje rörelse i jorden då den ringlar sig på Moder Jords mage, Känner du jordens rörelser, går du långsamt och mjukt fram eller rusar du fram?

Om vi rusar fram genom livet, handlar det om en flykt, eller är det bara så vi är, för att vi är olika?

Vi är alla unika, vi har alla fantastiska gåvor att dela med oss av till världen, vi tillhör alla ett stort pussel där varje pusselbit behövs, detta är min känsla, allt jag skrivit är utifrån min sanning, du har din sanning, du har din fantastiska energi – din vibration, det är det som gör livet så fantastiskt och alldeles underbart!

Läs hela inlägget »

En verklig känsla av hopp och tillit infinner sig när vi omfamnar det feminina ledarskapet inom oss, Vi litar på vår egen intuitiva sida!

Det feminina ledarskapet från hjärtat, den intuitiva sidan, att lyssna till den, att lita på den, för den finns djupt inom oss alla, både kvinnor och män. Men den har tryckts undan, den har förminskats för den finns ju inte nedskriven och om den inte finns på papper, går det att bevisa den då och kan vi lita på den, den är ju bara intuitiv…….

Detta vackra tarokort kom till mig igår efter att jag vaknade och kände en viss ilska som kröp i hela min kropp, Vem bestämmer, var orden jag hörde och varifrån kom den rösten? Jag behövde sätta mig ner och vända blicken inåt i mig själv. Vad vad ville ilskan säga mig? Jag fick till mig att titta på detta tarokort och direkt känner och ser jag: Att besitta sin egen kraft, att vara fri i sin kvinnlighet!

Vågar jag vara fri i min kvinnlighet? 

Jag har fortfarande mycket kvar att lära mig i det feminina för det har skrämt mig otroligt mycket och egentligen vet jag inte varför men det som kom till mig var att det legat så mycket präglingar och gamla cellminnen från tidigare liv som påverkat mig.
Mycket har också handlat om okunskap, det jag aldrig lärde mig från mina förmödrar saker som de aldrig pratade om, men nu kan jag skapa förändring och lära mig, det är aldrig försent, jag ger aldrig upp utan fortsätter min väg fram för det som jag tror på och nu vill jag utforska det kvinnliga ännu mer.

Så något jag har börjat med är att hukbada, vilket jag aldrig hört talas om tills för drygt ett halvår sedan.  Wow, det är magiskt, det händer SÅ mycket inom mig och det är mycket som behöver landa i mig för jag vet knappt vad som sker. Men samtidigt känns det magiskt och det väcker upp mycket känslor av skuld och skam, hur synen på kvinnan är……. Kanske inte så konstigt att allt detta sker just nu och att kortet som kom till mig kom just nu.

Att ångbada sitt underliv som hukbad handlar om innebär ju kanske att det väcker upp cellminnen i min livmoder, vilket är helt fantastiskt så att jag kan läka gamla sår och präglingar. Så jag känner att allting sker som det är meningen att det skall göra, och jag har tillit till livsprocessen.

Men tillbaka till min ilska som poppade upp och ville få uppmärksamhet. Det handlade om hur kvinnan har förminskats, tryckts ner.  Jag fick till mig att omfamna och ge kärlek, istället för att föda ett beteende som handlade om rädsla. Ett beteende som i generationer skapat oro, ångest, vilket i sin tur lett till destruktiva beteenden som att trycka ner dessa känslor i olika flyktbeteenden.

Den olivgröna färgen är en balansolja inom Aura-Soma och den handlar om det feminina ledarskapet, flaskan är kopplad till tarokortet jag fick till mig.

Första gången jag såg den flaskan mådde jag illa och för mig blev det ett tecken på att vad är det som jag inte vill se eller kännas vid i mig själv. När jag använde flaskan så fanns det många blockeringar både fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt. Det är fantastiskt att jobba med dessa produkter som hjälpte mig att lyfta upp det som låg i det undermedvetna så att jag blev medveten och hade möjligt att skapa förändring. Idag när jag ser den olivgröna färgen är känslan inom mig helt annorlunda, den är gudomlig och SÅ feminin!

Men jag hade ju som sagt var mycket rädslor i det feminina, minnen som legat lagrat i mina celler där jag blivit avrättad för min kunskap i tidigare liv.

Jag har också minnen av att hur den feminina visdomen skulle hållas gömd, för det var inte dax att dela med sig av den än och den fick inte komma i orätta händer för vad skulle hända då?

Den feminina intuitiva sidan, kunde man lita på henne, det var ju inget som fanns i några böcker och böcker är ju kunskap. Kunde man lita på en kvinna som bar det inom sig? Tänk om hon hittade på?

Så tänk vad rädslor kan göra med oss, vi slutar att lita på vår egen känsla och litar mer på någon annans, för världen utanför säger något annat, men vad säger känslan inom oss själva?

Och ju mer vi stöter bort något, ju mer energi får det att utvecklas. Så om vi stöter på vår feminina intuitiva sida på grund av rädslor, ju mer förminskar vi oss själva, och den feminina sidan av oss.

Hur gör du? Ser du, lyssnar och litar du på din feminina intuitiva sida?
 

Läs hela inlägget »

The Power of Love, I am your lady and you are my man!

Låten som Jennifer Rush sjöng 1984 gör sig påmind för mig idag. Jämbördig var ordet som kom till mig och det är så det känns inom mig, min inre man och kvinna befinner sig på samma nivå, de har lika stor betydelse, de står bredvid varandra och de samarbetar, Mitt hjärta sjunger och det är fyllt av kärlek, glädje, frid och harmoni!

Texten i låten känns också träffande, Jag gör allt jag kan, ibland är jag rädd men styrkan från kärleken hjälper mig så jag är trygg!

En resa mot självmedvetenhet som öppnar upp för empati och medkänsla, att leva utifrån kärlek och medvetenhet gör att så fort vi pratar illa om någon annan, tänker illa om någon annan så vet vi att det handlar om oss själva. Det kan kännas jättejobbigt i början, för det är ju inte roligt att veta att det handlar ju om en själv. Men det är också tvärtom, när någon annan pratat illa om en så handlar det om dom. När den medvetenheten kom till mig kändes det extra gott, förr tog jag alltid på mig det som att det var jag som gjort något fel.

När vi tar hand om våra egna tankar och känslor så accepterar vi oss själva för dom vi är och vi förstår och accepterar andra människor för den som dom är!

Jag läste en text som Alberto Villoldo skrivit:
I många kulturer runtom i världen lever den andliga sökaren i celibat, vilket är ett underbart sätt att undvika komplexiteten och komplikationer i relationer. Shamanen förstår att vi är attraherade av de människor vi har att lära oss med och lära oss genom. Detta är en av anledningarna till att de flesta av våra tidiga relationer är djupt karmiska. Vi letar efter den personen som kan hjälpa oss att läka våra sår, som kan hjälpa oss att hitta oss själva. Naturligtvis kan vi aldrig göra det genom andra, eftersom de andra bara fungerar som en spegel för vad det är vi behöver läka. Men, när vi förstår att relationer, särskilt äktenskap, tillhandahåller arenan dit vi kan gå för att möta Ande, ansikte mot ansikte – platsen där vi kan öva djup tacksamhet för alla de svåra lärdomarna som vår partner erbjuder oss – då kan vi verkligen utvecklas

Jag är djupt tacksam över alla som hjälpt mig att våga möta de skuggsidor jag inte ville se i mig själv. Tack för att ni finns!

Kärlek & Ljus
Jeanette

Läs hela inlägget »
Etiketter: the power of love

Livets flöde, oändlighet, allt känns så stort och mäktigt. Tänk att jag får vandra här på jorden med allt det vackra som finns runtomkring mig!

Min blick föll på detta kort som jag tog 2 augusti 2018 på en strand här i Frillesås, formationer var det första som jag tänkte på när jag såg kortet. Sedan kom mjukheten, vattnet som rör sig mjukt, formationer som ett mönster på en orm, ormen som ömsar sitt skinn – släpper taget om gammalt så att nytt kan komma.

Solen som speglar sig i vattnet som gör att det blir klart, ljuset belyser det som vi behöver se inom oss själva, se vårt eget ljus och de fantastiska unika varelser som vi är!

Vill vi forma oss själva, eller vill vi låta andra forma oss? Valet är upp till oss, vi har en egen fri vilja.

Hur vill vi följa flödet, valet är upptill oss själva. Vi kan välja att följa med i flödet eller vi kan kämpa och simma motströms.

Linjerna i havet som visar på samhörighet, att vi hör samman och vi tillsammans kan skapa en värld i kärlek och fred om vi vill. Allting handlar om viljan och det är var och ens ansvar, vi kan inte hålla på att säga att alla andra kan göra det, för vi behöver göra det var och en.

Vi har gett oss in i det okända, evolution är ordet som kommer till mig, tänk vad vilka förändringar som sker, tänk vilka möjligheter vi har idag som dom inte hade förr. Vi kan förändra det som vi ej vill ha kvar men vi har också möjligheten att stanna upp och ta tillvara på gammal kunskap och ta med den in i en ny tiden.

Inget är omöjligt, vi provar och vi utforskar, likt ett nyfiket barn.

Omfamna sig själv i kärlek och ödmjukhet, se världen med kärleksfulla ögon för livet vill oss väl även om vi inte alltid upplever det så, speciellt när det är som mest kaos, men ur kaos föds något nytt. Och efteråt kan vi blicka tillbaka och då ser vi och förstår varför saker hände. 

Vi kan välja att tro på det möjliga istället för det omöjliga!

Hur flödar livet för dig, väljer du att följa med eller simmar du motströms?

Fundera och känn på dessa frågor och vill du får du gärna skriva om hur du känner det!

Jag önskar dig en fin sommarkväll!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: livets flöde

Vi föds och vi vill upptäcka världen, kan vi fortsätta med det hela livet?

Får vi vara vi vara dom ljusvarelser som vi var en gång när vi valde att kliva ner hit på jorden?

Får vi vara ren villkorslös kärlek?

Vågar vi stråla vårt eget ljus eller skrämmer det oss?

Vågar vi följa våra hjärtan och göra det vi vill eller är det någon annan som bestämmer och styr över våra liv?

Vem är det som säger att saker är normalt eller onormalt?

När ”passar” man inte i mallen? Måste vi formas in i någon mall som någon har bestämt?

Har vi en egen fri vilja?

Får vi leka oss igenom livet?

Måste vi känna och tycka som andra?

Alla dessa frågor har endast var och en av oss svaret på inuti sitt eget hjärta, för vi bär alla på vår egen sanning!

Kan jag bara få vara mig själv? Vem är Jag? Vad är min sanning? Detta är frågor som jag ställt mig genom livet och fortfarande gör. Vem är jag i olika situationer? Vågar jag vara mig själv eller vad är det som gör att jag helt plötsligt förminskar mig?

Om jag dömer någon annan så vet jag, nu är det något inom mig som jag behöver lära mig om mig själv. Vad är det som jag inte vill se nu – vad är det som jag inte accepterar hos mig själv?

Att se andra i vår omgivning som lärare är magiskt, för de öppnar upp dörrar inom oss själva som vi kanske inte trodde var möjligt!

Det känns extra gott också att bli medveten, för vi blir medvetna om när andra vill lägga sina skuggsidor som dom inte vill se i sig själva, på oss.

Av egen erfarenhet trodde jag alltid att jag gjort något fel men det handlade inte om mig utan det var andra som ville lägga sina projiceringar på mig.

Vad är det som gör att vi inte är nöjda och tillfreds med oss själva, Varför dömer eller är vi avundsjuka på andra?

Kan vi bli medvetna om vad det är för sidor inom oss som vi inte vill veta av?

När vi lär känna oss själva så blir vi medvetna om våra egna tankar och känslor och vi tar ANSVAR över dem!

Om vi tappar bort oss själva och inte vet vad vi känner i våra hjärtan, vi tappar kanske livsglädjen, kan man hitta tillbaka till den?

Ja, det kan man, ett första steg är att vilja finna den igen. Och hur kan man göra det då? Ja, en väg kan vara att man behöver prata med någon för vad är det som gjort att man kanske kommit bort från sig själv?

Jag tror att vi skapar olika ”skydd” - försvar" av kärlek till oss själva för att vi behöver dom ibland i livet när det känns tungt. Men nu kanske man har kommit till en punkt i livet då det är dags att kliva ur dessa "skydd - försvar", och öppna upp nya dörrar som ger möjlighet till något annat i livet.

Vill du hitta tillbaka till dig själv?

Du är varmt välkommen att ta del av de vägledningar som jag erbjuder!

Med dessa ord vill jag önska dig en fortsatt fin dag!

Kärlek & Ljus
Jeanette

Läs hela inlägget »

Det uppstår ljuv musik inom oss när vi är i harmoni med oss själva!

Idag går mina tankar till musikinstrument, ett musikinstrument skapar dissonans när det är ostämt. Detsamma gör vi när vi inte är intonade på oss själva!

Av någon anledning har vi kanske kommit ifrån oss själva. Det är kanske för mycket runt omkring oss, vilket i sin tur gör att vi inte hör vår egen inre röst.

Om vårt huvud hela tiden surrar som en bikupa så har vi svårt att veta vilken ton vi själva har. Vilken är vår egen vibration, eller vad vill vår egen inre röst säga?

Ett musikinstrument behöver hållas välstämt. Detsamma gäller för oss , vi behöver också hålla oss intonade, och det kan vi inte göra om vi aldrig tar oss tid att vara stilla. Vi hör inte vår inre röst om vi bara rusar omkring, lika lite som ett musikinstrument, det kan inte stämmas när det spelas!

Det är i tystnaden, som tonerna kan höras och justeras!

Hur gör man då för att finna sin egen ton , eller vad det nu är som gör att man har skapat dissonans?

Första steget är att man vill ha en förändring i sitt liv, för att något är i obalans och det behöver inte handla om att man skall byta arbete, vilket oftast kanske är det man tror. Det kan helt enkelt vara så att själen vill få uppmärksamhet, själen vill att vi stannar upp och lyssnar inåt i oss själva.

Själen vill att vi samspelar och utifrån det blir vi i harmoni med oss själva!

Vi kan ibland behöva yttre hjälp för vi sitter så hårt fast i gamla mönster och beteenden att det är svårt att känna och veta hur vi skall ta oss ur det. Av egen erfarenhet vet jag att det hjälper att ha någon vid sin sida som är det där bollplanket och som kan hjälpa en att lyfta fram det som vill bli sett och lyssnat på. 

Många gånger har vi svårt att bara sitta i stillhet, det börjar krypa i hela kroppen och vi känner ett obehag. Vi kan inte sätta ord på det, bara att vara i tystnad och stillhet väcker upp olika saker inom oss. Vi är kanske ”rädda” för oss själva!

Låter det konstigt?
Kanske, fast egentligen inte, för om vi aldrig känt efter vad vi själva tycker och känner om olika saker utan alltid gjort som alla andra eller vad de vill,  då kan det bli jobbigt, för vi vet ju inte ens vilka känslor som vi bär på. 

Vill du lära känna dig själv och uppleva harmoni i ditt liv?

Du är varmt välkommen att ta del av mina vägledande samtal, mentorskap och kurser här på min hemsida!

Läs hela inlägget »

Kärleken övervinner allt, kärleken berör, kärleken öppnar våra hjärtan, kärleken till allt och framför allt till sig själv!

Att se, höra, känna, lukta, smaka på sig själv, att upptäcka varenda del av sig själv!

Hur är relationen till oss själva, är det skrämmande att vara ensam?

Hur är vi med andra människor, är vi oss själva eller går vi in i roller och blir personer utifrån vad vi tror att andra vill att vi skall vara?

Vet vi våra egna egenskaper, känner vi vår egen unika essens?

Det är aldrig försent att lära känna sig själv på djupet, att skapa en relation med sig själv, att förstå sig själv för att förstå andra människor!

Vi kan på ett omedvetet plan vilja styra och kontrollera andra människor, vilket kan handla om att vi vill förändra dem, vi vet minsann vad de behöver. Detta är en rädsla inom oss själva för att se och känna efter vad vi själva känner.

Vi behöver själva stanna upp och lyssna, ge vårt eget inre uppmärksamhet istället för att lägga det på någon annan!

Ge sig själv tid och utrymme, utforska, omfamna, släppa taget om andra genom att ge dem kärlek och tacka dem för vad de hjälpt en med på så sätt släpper man dem och sig själv fria. Detta kan vi göra hela livet och det är heller aldrig försent.

Själv upptäcker jag saker om mig själv hela tiden, senast idag då jag kunde gå djupare in i mitt hjärta. Wow, det är en sådan befrielse och det finns inga ord för det som sker, det är kärlek och kärlek är svårt att beskriva i ord, det är något man känner!

Det är så många utmaningar, och det är så underbart att möta dem, vissa är starkare upplevelser än andra och det är svårt att återberätta för andra, vilket vi inte heller skall alltid utan att bara vara i känslan själv!

Det handlar om att uppleva själv och finna sin egen upplevelse. Precis som vi ser världen på olika sätt, finns inget rätt eller fel, för vems sanning är rätt?

Det viktigaste är att finna sin egen!

Var och en har sin fina unika essens, men ibland kan vi ha dolt den väl för oss själva och då kan någon utifrån ge verktyg som hjälper oss att öppna upp de låsta dörrarna.
Själv går jag en kurs nu och det sker mycket inom mig, det sitter så djupt så att min fysiska kropp som ger uttryck genom en enorm smärta. Men jag är tacksam för det som sker, mycket rädslor som behöver få komma upp till ytan, det är mycket läkning som hjälper mig till ett gott välmående!

Min väg till att hela mig har varit och är genom många olika alternativa metoder, behandlingar, samtal, vilket är spännande, det finns inte bara en väg utan många olika vägar. Det ena utesluter inte det andra, utan tillsammans blir det jättebra, det blir en helhet!

Vill du skapa en relation till dig själv – ge dig själv tid och utrymme?

Du är varmt välkommen att ta del av mina behandlingar och kurser, kanske kan jag bli din hjälp utifrån och få ge dig de verktyg som du behöver för att lära känna dig själv igen och finna din unika essens?

Med dessa ord vill jag önska dig en fin och glad påsk!

Kärlek & Ljus
Jeanette

Läs hela inlägget »
Etiketter: kärlek

Vi är en del av allt och det handlar inte längre om att vara andlig ibland och i den fysiska världen ibland utan det handlar om att vara i den hela tiden tillsammans, för vi är en del av allt och det är det som är meningen, vi skall inte vara åtskilda, alla behövs det är då pusslet blir helt!

Att börja vandra den andliga vägen var inte för mitt huvud att förstå, så många hinder på vägen, känslor av ilska, det händer ju ingenting, jag fattar ingenting, vad är meningen?

Många frågor var det, varför känner, ser och hör ”alla andra”. Varför fattar inte jag? Vad är det jag inte förstår, hur svårt kan det vara?

Många sa, Det är inte för huvudet att förstå – det är på ett energiplan. Men jag vill ju förstå, hur svårt kunde det vara?

Det handlade om att ge mig själv tid och tålamod, vilket har givit mig fantastiska kunskaper om mig själv!

Jag har lärt känna mig själv, hittat min sanning, funnit kärleken till mig själv, är ödmjuk, empatisk, jag lyssnar, är lyhörd och litar till min inre röst. Ja, det finns mycket, mycket mer och det är den andliga vägen som har tagit mig dit där jag är idag.

Tänk att jag som till och med jagade kråkor med min bil en gång, hade inte tänkt köra över dem men jag såg dem inte för vad det var, alltså de var ju fåglar men jag kände inte för dem med den kärleken som jag gör idag, dom är en del av mig och jag en del av dom!

Den kärleken och tacksamheten som jag har till allt levande har jag mitt andliga sökande att tacka för och jag är så tacksam, vilken belöning det har blivit när jag tagit mig igenom alla utmaningar, vilken rikedom!

När jag läste om Livsenergi i boken Skönhetens Väg av Anna Larsson, beskriver hon så fint om hur vi i väst inte lärt oss om vad livsenergi är. Vi är rika materiellt men har en andlig fattigdom och präglingarna som finns när det gäller om det som inte syns, att man måste bevisa något.

Och pratar man om det så kan man bli ifrågasatt och förlöjligad. Detta är Annas ord, men de stämmer så väl in på mig. Jag blev så glad när jag läste det, äntligen någon som sätter ord på det jag känt men knappt vågat prata om.

Jag sökte min andlighet som jag var så fattig på, min själ visste att det är detta som behövs för att jag skall bli hel!

Jag behövde hela mig själv, jag behövde börja inombords och förändra alla mina gamla tankesätt och värderingar om allt och alla. Jag hade ju inte känslan för himmel och jord på det sättet som jag har nu, förstod inte att vi var en helhet och det är det som hela min kropp signalerat sedan år 2012 då jag känt alla vibrationer, energihöjningar vilket givit uttryck som hjärtklappning, stress.

Kroppen har behövt vila, återhämtning vilket också Moder Jord visar tydligt med allt som sker i världen. Vi har alla behövt stanna upp, reflektera, lyssna, känna. Släppa taget om gammalt för att nytt skall komma, Den nya tiden!

Läs hela inlägget »

Yes, Jag övervann rädslan, det var ingen som åt upp mig!

Det är över och jag har lämnat min trygga ”hage”

Vad menar jag med det? Jo, när jag för en vecka sedan satt och skulle skriva ett blogginlägg om min väg till inre omställning så kom jag att tänka på Anna Larsson. Hon hade delat en artikel om forskning kring inre omställning på Facebook. Efter det sökte hon personer i Facebookgruppen Ljuset från Norr som ville dela med sig av sina personliga berättelser om vad som blev vägen till inre omställning.

Inre omställning refererar till den omställning som krävs för ett samhälle i ekologisk balans. Den skapar förändringar av människors världsbild, värderingar och tankesätt. Det är en resa mot självmedvetenhet, om empati och medkänsla, inte bara med andra människor utan med allt levande.

Min känsla blev då, Jag skall bli intervjuad av Anna!

Allt stämde så väl in på mig och hur jag lade allt på det yttre fast det var i det inre förändringen behövde ske. Sagt och gjort, jag mailade Anna och vi bestämde ett datum, kände att här gäller det att hänga på medans jag kände att det är det var det jag skulle göra.

Det sjöng i hela mitt hjärta, gud, vad roligt detta skulle bli!

Sen dök ”hjärnspökena” upp, de som sa att: Du behöver nog göra lite mer innan du blir intervjuad, för vad har du att dela med dig av??

Rädslor, dessa ständiga rädslor som dyker upp, men jag talade om för dem att detta skall jag göra för jag kommer att möta saker hela livet så jag blir nog aldrig ”färdig” men det är nu mina erfarenheter om inre inställning skall delas.

Sagt och gjort, det var både skrämmande och roligt och det var precis detta jag behövde. För det var då känslan jag burit inom mig som legat dold djupt fick komma upp till ytan. Rädslan av ensamhet och övergivenhet, att jag måste ”skydda mitt ljus” 

Vilket handlade om att leva som en ljusvarelse i en fysisk kropp här på jorden – att leva i den materiella världen. Att få ihop det fysiska med det andliga!

Jag hade under många år längtat efter samarbete, samhörighet istället för separation, ensamhet och övergivenhets känslan som jag bar inom mig. Vilket handlat om att få ihop det fysiska med det andliga. När jag nu har den så finns ingen separation längre, vi är ett, och andligheten finns i allt, det är inte bara i kyrkan utan i allt, inom och utanför oss, den är till för alla.

För mig har det handlat om att säga Ja till livet och Ja till att finna mig själv.

 Jag behövde gå på djupet av mig själv, utforska och se över mitt inre och omfamna allt jag mötte i kärlek!

Så när jag idag vaknade kändes allt lugnt och efter frukosten infann sig en känsla i hela mig. Känslan av lättnad, det är över och jag tog mig igenom alla faror som lurade där ute – precis som en savann med alla farliga djur. Det är bara det att det var ju inte savannen utan världen – människor – känslor av att bli dömd och jagad för att jag säger min sanning.

Jag hade kämpat emot länge, skulle vara den starka utåt men inuti var jag liten och sårbar. Tänk om någon skadar mitt lilla barn - jag själv, som liten. Jag behövde skydda henne - hennes ljus - från alla faror där ute. Det undermedvetna sa: det är bäst att hon är kvar i ”hagen”.

Men detta hjälper ju inte henne som vuxen, det blir ju bara tvärtom, då blir hon ju mer instängd och vågar inte ta sig ut i världen. Hon behövde möta rädslan, ta sig igenom utmaningarna för då kommer mod och styrka och hon längtade ju ut.

Hon var ju nyfiken, lekfull, fylld av kärlek och glädje!

Jag känner känslan av befrielse och spänningar som släpper, tårar rinner ner för mina kinder. Jag har tagit mig igenom mina djupaste rädslor och funnit mod att älska mig själv och se hela mitt ljus!

Läs hela inlägget »

Bortförklara inte dina känslor utan låt dem få komma upp till ytan – erkänn dem, ta hand om dem, lyssna till dem och vad de vill säga dig!

Vad har du för drömmar?
Vad tycker du är roligt i livet?
Vad längtar du efter?

Själv längtade jag efter min sanning och inre frid, vilket fick mig idag att tänka lite på drömmar och varför vi begränsar oss ibland och tror att det är ingen idé att drömma för det kommer ju ändå inte att hända.

Men vem vet, ge aldrig upp, fortsätt tro på det som känns inom dig och det du vill så kommer du att nå det!

Jag letar mig tillbaka till mig själv!

Jag behöver aldrig vara någon annan!

Jag har mod att vara mig själv!

Allting har fått ta sin tid vilket jag kan se idag när jag blickar tillbaka och får till mig ett minne från när jag är drygt 5 år och vi hade flyttat. Jag ville då vara någon annan så jag ljög om mitt namn. Det höll inte i sig länge, men ändå.

Fler minnen dök upp från den tiden och ett var när jag var drygt 4 år och befinner mig på ett torg med en kompis när en tonårskille dyker upp och kastar snus i mina ögon.

Idag ser jag hur han såg sin chans att trycka till någon inför sina kompisar för att vara cool. Men varför vill man trycka ner andra? Jo, för att man bär på något inom sig som man inte vill se och då lägger man det utanför sig på någon annan. Detta har jag också gjort, vilket också handlat om det jag inte ville se i mig själv.

Varför tillåter vi andra att förminska och trycka ner oss?

Varför vågar vi inte stå upp för oss själva?

Går det att förändra, det som var en gång i tiden eller behöver det fortfarande vara så?

Du som känner att du bär på något inom dig, stanna upp reflektera över vad som känns inom dig. Bär du på känslor som gör att du lägger det på utsidan för att du inte vill se dig själv?

Ibland kan vi behöva någon utanför som hjälper oss för att lyfta fram det som vi bär på. Någon som finns där och lyssnar och kan vägleda, ge nycklar som gör att vi kan sätta ord på de känslor som vi har trängt undan och inte vill kännas vid.
Vi gör det många gånger för att skydda oss själva vilket vi kanske har behövt under en period men idag kanske detta hindrar oss från att leva det liv vi vill.

Vill du bli medveten och förändra ditt liv?

Jag erbjuder KBT-samtal och KBT med Aura-Soma som är två fantastiska behandlingsmetoder som hjälpt mig och många andra och som kanske kan hjälpa dig också! Du är välkommen att läsa behandlingarna här

Läs hela inlägget »