I harmoni med sig själv

Det uppstår ljuv musik inom oss när vi är i harmoni med oss själva!

Idag går mina tankar till musikinstrument, ett musikinstrument skapar dissonans när det är ostämt. Detsamma gör vi när vi inte är intonade på oss själva!

Av någon anledning har vi kanske kommit ifrån oss själva. Det är kanske för mycket runt omkring oss, vilket i sin tur gör att vi inte hör vår egen inre röst.

Om vårt huvud hela tiden surrar som en bikupa så har vi svårt att veta vilken ton vi själva har. Vilken är vår egen vibration, eller vad vill vår egen inre röst säga?

Ett musikinstrument behöver hållas välstämt. Detsamma gäller för oss , vi behöver också hålla oss intonade, och det kan vi inte göra om vi aldrig tar oss tid att vara stilla. Vi hör inte vår inre röst om vi bara rusar omkring, lika lite som ett musikinstrument, det kan inte stämmas när det spelas!

Det är i tystnaden, som tonerna kan höras och justeras!

Hur gör man då för att finna sin egen ton , eller vad det nu är som gör att man har skapat dissonans?

Första steget är att man vill ha en förändring i sitt liv, för att något är i obalans och det behöver inte handla om att man skall byta arbete, vilket oftast kanske är det man tror. Det kan helt enkelt vara så att själen vill få uppmärksamhet, själen vill att vi stannar upp och lyssnar inåt i oss själva.

Själen vill att vi samspelar och utifrån det blir vi i harmoni med oss själva!

Vi kan ibland behöva yttre hjälp för vi sitter så hårt fast i gamla mönster och beteenden att det är svårt att känna och veta hur vi skall ta oss ur det. Av egen erfarenhet vet jag att det hjälper att ha någon vid sin sida som är det där bollplanket och som kan hjälpa en att lyfta fram det som vill bli sett och lyssnat på. 

Många gånger har vi svårt att bara sitta i stillhet, det börjar krypa i hela kroppen och vi känner ett obehag. Vi kan inte sätta ord på det, bara att vara i tystnad och stillhet väcker upp olika saker inom oss. Vi är kanske ”rädda” för oss själva!

Låter det konstigt?
Kanske, fast egentligen inte, för om vi aldrig känt efter vad vi själva tycker och känner om olika saker utan alltid gjort som alla andra eller vad de vill,  då kan det bli jobbigt, för vi vet ju inte ens vilka känslor som vi bär på. 

Vill du lära känna dig själv och uppleva harmoni i ditt liv?

Du är varmt välkommen att ta del av mina vägledande samtal, mentorskap och kurser här på min hemsida!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln