the drama queen

Min blick föll på detta tarokort idag och det är kopplat till en flaska inom Aura-Soma som heter Skådespelerskan.

Kortet handlar om: Kärlek som har blivit ens egen, den har öppnat hjärtat inom en. Det har inte varit lätt men förmågan att vårda sig själv har frigjort kreativiteten inifrån. Att inte identifiera sig med konditioneringen och mönstren från det förflutna. Att släppa taget om inlärda mönster för att kunna se skådespelarna på självets scen.

Mina tankar gick direkt till dramatriangeln och hur den drar med oss in i olika drama.

Vad innebär dramatriangeln?

Enligt Stephen Karpman som skapade dramatriangeln är det en modell över hur personligt ansvar och makt relaterar till varandra i konflikter, samt de destruktiva och föränderliga roller personerna spelar.

Offret: stackars mig, allt känns hopplöst, ingen lyssnar på mig så då är det ingen idé, alla andra kan men inte jag

Förövaren: allt är ditt fel, arg, kontrollerande, överlägsen

Räddaren: låt mig hjälpa dig, räddaren känner sig skyldig om den inte hjälper offret
 
Är du en Drama Queen som gärna startar drama eller är du den som spelar med i andras drama?

Hur lätt är det inte att dras in i ett drama som du varit en del av under många år. Hur gärna du än vill och hur mycket du än har förändrat inom dig så kan vi alla dras in ett gammalt drama. Vi är ju inte mer än människor!

Men ju mer medveten man blir så hinner man stanna upp och notera, vad är det som sker, vem är det som vill dra in andra i sitt drama eller varför vill man själv starta ett drama?

Att hinna känna efter Vill jag vara med som spelare i detta drama, vill jag vara delaktig i denna konflikt?

Om vi bär på ett mönster av att vara t ex räddaren så är det lätt att dras in i dramat. Först när vi befinner oss mitt i det kanske vi tänker, nej, nu gjorde jag det igen….men se på det positivt, du såg det och nästa gång stannar du upp och noterar att det är ett drama, och väljer att inte kliva in som en spelare!

Kan vi ta oss ur och förändra till exempel gamla familjedrama?

Vill vi själva vara The Drama Queen för att få all uppmärksamhet?

Kan det handla om att den lilla flickan eller pojken inom oss söker uppmärksamhet?

Vad tror du? Har du något drama som du vill ta dig ur?

Vill du vårda och ta hand om ditt inre?


När vi vårdar och tar hand om oss själva så tar vi ansvar över våra egna handlingar. Vi lägger inte över det på andra utan vi möter alla sidor inom oss själva, både negativa och positiva.  Vi identifiera oss inte med konditioneringen och mönstren från det förflutna. Vi släpper taget om inlärda mönster för att kunna se skådespelarna på självets scen!

Behöver du hjälp med att lyfta fram något som du bär inom dig?

Jag finns här och erbjuder KBT-samtal och KBT med Aura-Soma. Båda handlar om att läka sig själv, förstå sig själv och sina egna beteenden. Sätta ord på tankar och känslor för att sedan gå till handling och bryta mönster.

Etiketter: the drama queen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • mikael » Andligheten är här för att stanna:  ”KONTAKTA DR.JAJA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (jajaspellcasterstemple1@gmail.com)..”

  • Theresa » vägledning:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Lyssna till dina känslor:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » omfamna allt i kärlek:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Andligheten är här för att stanna:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln