vilken väg väljer du?

Solen skiner och mina tankar går till helgen som varit då vi firat de som ej längre är med oss i detta liv. Att tända ljus för dem och tacka dem i kärlek.

Hur vill du minnas dem?

Kan vi vara tacksamma oavsett vilken relation vi hade till dem, om de stod oss nära eller inte nära?


Jag såg filmen Coco för några år sedan, en tecknad film som utspelar sig i Mexiko. De firade Allahelgona med att festa tillsammans med de döda, de såg det som att de döda kom tillbaka. De firade genom att tända ljus, sätta fram foton, äta och dricka gott denna helg.

För mig var det är ett fint budskap i filmen och mina tankar går till att många upplever det som något fruktansvärt hemskt med döden. Den är så definitiv, det finns ingen återvändo, vi kan aldrig mer träffa dem i detta liv och det är en sorg.

Men vi kan minnas de som en gång vandrat här på jorden med kärlek och Tänk att de en gång klev ner på jorden för att bana vägen för oss andra som kommer efter!

Vilket tar mig till mina släktingar som ej lever längre, de kan fortfarande inspirera mig och jag lär mig och utvecklas med deras hjälp. Allt som de kanske inte vågade uttrycka kan jag förändra och skapa något annat.

Jag behöver ej gå deras väg utan jag kan välja att gå min egen!

Vilken väg väljer du, Din egen eller någon annans?

Tar du ansvar över andra människors problem?

När jag idag mediterade så dök tankar om ansvar upp och vad det innebär om vi tar över andras ansvar.

Vi har alla olika bakgrund och livssituationer så även i detta fall när vi väljer att ta på oss andra människors problem. Själv gjorde jag det för att då skulle den eller de personerna slippa göra det för det var ju jobbigt för dem. Men vad visste jag om det?

När vi tar över andras ansvar så växer ju inte de personerna. Vi tar också över och kontrollerar deras liv, vilket vi ej är medvetna om, det ligger oftast på ett omedvetet plan.

Vågar vi sätta gränser eller vet vi kanske inte ens hur man sätter gränser?

Vad kan man göra för att lära sig att sätta gränser?

Ett sätt är att öppna sitt hjärta, lära känna sig själv. Komma i kontakt med sina egna känslor, när vi gör det så vet vi vad vi vill och har inga problem med att vara bestämda.

Vi kan välja att backa, kliva åt sidan och sätta gränser på ett ödmjukt sätt och på så sätt släpper vi oss själva och andra fria att göra sina / våra egna val!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • mikael » Andligheten är här för att stanna:  ”KONTAKTA DR.JAJA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (jajaspellcasterstemple1@gmail.com)..”

  • Theresa » vägledning:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Lyssna till dina känslor:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » omfamna allt i kärlek:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Andligheten är här för att stanna:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln