låt aldrig rädslan styra ditt liv

I tystnadens mörker kryper skuggorna fram. De lägger sig som ridåer runt omkring mig, framförallt runt min hals. Det är som ett nät, trådar som sträcker sig ut och får fäste utanför mig. Det är andra som drar i dessa trådar och talar om vad jag får säga och inte säga.

Varför? Det gör ont och det förminskar mig, vilket värde har jag? Varför tillåter jag mig detta?

Det är enklare så, hör jag en röst inom mig säga. Varifrån kommer den? Det är rädslor, mina egna som ligger i skuggan, de som träder fram när mörkret kommer!

Det känns nästan som början på en bok. Kan det handla om mig? 

Känner du igen dig? Kan det handla om dig?

Kan man konfrontera en rädsla, hur vet man ens att det är en rädsla?

Genom att bli medveten om hur våra tankar kan styra oss och hur de kan skapa historier som ej är sanna. Illusioner – rädslor som skapar en falsk verklighet och ju mer de får ta över ju mer styr de våra liv!

Vi kan välja att se rädslorna som utmaningar, varje ny sak som du vill göra kanske gör dig rädd. Du kanske väljer att gömma dig, då låter du rädslan vinna. Utmana rädslan istället och ta dig igenom så vinner du!

Välj det positiva istället för det negativa, se rädslan som en chans att lära dig något nytt!

Ibland kan vi till och med lura oss själva med att om vi blundar så försvinner rädslan, men så är det ju inte. Vi behöver möta rädslan för att övervinna den, när vi gör detta så väljer vi mod och rädslan kommer tillslut känna sig besegrad och släppa taget.

Mod hjälper oss att få saker att hända, de gör så att vi tar oss fram i livet!

Hur tar man sig ur ett liv som är fyllt med massa rädslor?

En väg är att prata, att sätta ord på det som känns. Jag kan varmt rekommendera Kognitiv beteendeterapi – KBT och Aura-Soma som har hjälpt mig att möta mina rädslor precis som de rädslor jag skrev om i början av mitt blogginlägg.

Vi är aldrig ensamma om att möta rädslor, alla gör det någon gång men när det blir ett hinder i vardagen för oss behöver vi bryta  dessa mönster. De kan ge uttryck som otrolig trötthet, ont i magen, huvudvärk, tunnelseende.

Att bli medveten är det bästa som hänt mig, det hjälper mig att se irrationella rädslor. Samtidigt kan jag tacka rädslorna för det är genom dem jag lärt känna mig själv och de hjälper mig att utvecklas när jag möter dem.

Vill du möta dina rädslor?

Vill du lära känna dig själv så att du blir medveten när det är irrationella rädslor som vill hindra dig från att leva ett hälsosamt och underbart liv?


Jag erbjuder KBT-samtal och KBT med Aura-Soma två metoder som hjälper dig att sätta ord på tankar och känslor för att sedan bryta mönster som gör att din vardag inte fungerar som du vill att den skall göra.

Du får verktyg för att gå till handling och bryta mönster.

Du har bär själv på ansvaret för att göra förändringen, det är ingen annan som kan göra jobbet åt dig men det är på det sättet som DU blir skaparen av ditt liv!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • mikael » Andligheten är här för att stanna:  ”KONTAKTA DR.JAJA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (jajaspellcasterstemple1@gmail.com)..”

  • Theresa » vägledning:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Lyssna till dina känslor:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » omfamna allt i kärlek:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Andligheten är här för att stanna:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln