det är aldrig försent

Mina tankar idag går till att det är aldrig försent att säga förlåt till sig själv!

Många gånger när vi befinner oss på en begravning kan tankar dyka upp som handlar om att varför sa jag inte det eller varför var gjorde jag så emot personen man tar farväl av. Det är aldrig försent, vi kan skriva ett brev, säga tack eller be om ursäkt för något vi kanske ville sagt och sedan ha en egen liten ceremoni för den personen.

Om vi då vänder blicken till att oss själva, vi är ju den viktigaste personen i våra liv, att se sig själv och hur behandlar vi oss själva. Många gånger är vi bra på att döma och lägga skuld på oss själva, varför gör vi det? Kan vi förlåta oss själva för saker vi gjort eller inte gjort?

Det är aldrig försent att säga JA till sig själv, det är aldrig försent att bli vän med sig själv, det är aldrig försent att börja älska alla delar av sig själv, vilket vi gör när vi accepterar de delar inom oss som vi helst inte vill kännas vid.

Att börja tänka på vad som är viktigt för en själv, att vara vän med sig själv, att vara stolt över sig själv. Oavsett om vi lever i en relation, umgås med familj och vänner så kan det ju sluta med att man är ensam kvar på slutet, innan man gör sin sista färd till himmelriket.

Hur vill vi att relationen till oss själva skall vara? Vill vi hålla oss själva i handen och kanske säga att jag gör det här för dig och så säger man sitt namn.

Vad händer om vi säger nej till livet och allt som det innebär, allt det fina som finns runtomkring oss? Blir vi nedstämda, får vi ångest, stänger vi kanske in oss och tillslut vågar vi inte ens gå ut

Vi kan välja att vara lyckliga, vi kan välja att njuta av livet, vi kan välja att skapa fina minnen, vi kan välja att släppa taget om det som vi ej längre behöver – det dåliga som drar ner oss, vi kan välja att tro istället för att det är ingen idé, vi kan välja det positiva framför det negativa, vi kan välja att göra det som vi tycker om och om det är något som vi tycker mindre om  kan vi välja att skapa det på ett sätt som gör att vi tycker mer om det.

Det är aldrig försent att välja att hålla våra ögon öppna och att se all den skönhet som finns runtomkring oss, det är upp till oss själva om vi väljer att blunda eller öppna ögonen och verkligen se. Vi kan välja att vandra genom livet som ett barn med vidöppna ögon inför allt som sker. Då kan det mest magiska ske, det blir inga tråkiga ögonblick utan det blir magi!

Att inte ta något för givet, utan tacka för allting som vi har. Vägen till tacksamhet kanske kommer utav att vi börjar med att förlåta oss själva för allt det där som vi dömer oss själva för. Allt från att vi borde gjort si eller så i vissa situationer, det är ALDRIG försent………………….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • mikael » Andligheten är här för att stanna:  ”KONTAKTA DR.JAJA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (jajaspellcasterstemple1@gmail.com)..”

  • Theresa » vägledning:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Lyssna till dina känslor:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » omfamna allt i kärlek:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Andligheten är här för att stanna:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln