kunskap är livet

Att utvecklas och lära sig saker, är något som vi gör redan som barn. Om vi inte tillåter ett litet barn att göra saker själv, att äta, att gå, att klä på sig själv, att skriva, att rita och att uttrycka sig själv, så kommer det aldrig att utvecklas.

Barnet blir då aldrig oberoende och kanske aldrig kan stå på egna ben, vågar inte fatta egna beslut för hon eller han litar inte på sig själv.

Att som förälder eller annan vuxen behöver vi ta ett steg tillbaka och ha tålamod, låta barnet pröva sina vingar och lära sig själv. Om barnet gör misstag så lär den sig av det, vilket är erfarenheter och kunskap vi bär med oss hela livet.

Tålamod kan vara svårt och som vuxna tycker vi många gånger att det går snabbare om vi gör det själva, men på en bekostnad av att då lär sig barnet inte. Detta kan barnet möta sedan i vuxen ålder då den kanske får en dålig självkänsla eller självförtroende.

Att backa och ta ett steg åt sidan, låta barnet kliva fram och göra det som det önskar och vill är en Kärleksfull handling av oss vuxna.

Att sätta gränser behövs ibland men det kan göras på ett bestämt och ödmjukt sätt, vi behöver inte vara arga när vi gör det. Om vi är det kanske barnet upplever att det gjort något fel, vilket kan sluta med att det drar sig undan, stänger in sina känslor och så vidare.

Så genom att ta ett steg tillbaka och låta andra både barn och vuxna göra det som dom vill handlar om att släppa kontrollen och också att släppa taget om sin egen rädsla att inte vara behövd eller älskad.

Att släppa andra fria att göra det som dom vill innebär att vi släpper oss själva fria att göra det vi vill och att vi accepterar oss själva och andra för det som dom är!

Vill du lära känna dig själv och acceptera dig själv för den du är?

26 oktober startar kursen The feminine essence, du kan läsa mer om den här

Jag ser framemot att få träffa dig som vill göra denna resan in i ditt innersta och uppleva den ljuvliga klara och rosa färgens vibrationer!

Etiketter: kunskap är livet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • mikael » Andligheten är här för att stanna:  ”KONTAKTA DR.JAJA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (jajaspellcasterstemple1@gmail.com)..”

  • Theresa » vägledning:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Lyssna till dina känslor:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » omfamna allt i kärlek:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

  • Theresa » Andligheten är här för att stanna:  ”Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i fle..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln